Klub RUN.HR posvećen je promicanju aktivnog života s fokusom na treniranje trčanja. Na inovativni se način bavimo aktivnostima koje objedinjuju sport, zdravlje i edukaciju. Vjerujemo da sport nije privilegija samo profesionalnih sportaša, te da je kretanje važno za zdravlje jednako koliko i hrana i san.

Zbog specifičnog pristupa treningu trkača amatera, usmjerenog podizanju kvalitete života i postizanju i očuvanju zdravlja lokomotornog i kardiovaskularnog sustava odraslih osoba (naši članovi imaju između 25 i 50 godina), ne težimo masovnosti nego njegujemo individualan i temeljiti pristup.

Osim samih treninga trčanja, u naše aktivnosti nastojimo uključiti i širu zajednicu i što više ljudi motivirati na kretanje. Stoga smo u proljeće 2016. organizirali javnozdravstvenu akciju za osvještavanje bolesti srčanog zatajenja u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Glavna aktivnost bila je utrka građana, a u zoni starta bilo je organizirano besplatno mjerenje tlaka i kolesterola u krvi.
Naši planovi tu ne staju, stoga i radimo na projektima čiji je cilj potaknuti široku populaciju na kretanje i brigu o svom zdravlju.

Sport poboljšava i čuva mentalno i fizičko zdravlje, potiče druženje i izaziva radost – poruka je koju želimo prenijeti, s nadom da će se naša ljubav prema kretanju proširiti na što veći broj ljudi.

Naš tim:

Martin Crnjaković

Martin Crnjaković
Martin Crnjakovićosnivač i glavni trener
Afinitet prema sportu pokazuje od malih nogu kada se, nakon iskustava u nekoliko sportova, pronalazi u trčanju u sklopu osnovnoškolske atletike. Ozbiljnije trenira od 1999. godine, kada se učlanio u AK Dinamo Zrinjevac. Sportski razvoj, iskustvo i medalje s nacionalnih prvenstava stječe pod stručnim vodstvom uspješnih hrvatskih trenera Slavka Petrovića, Daria Nemeca, Mladena Kršeka i Igora Čordaša.

Interes prema građi i funkcioniranju živih organizama usmjerava ga na studij biologije, koji završava na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Paralelno sa studijem biologije završava Atletsku akademiju pod pokroviteljstvom HOO-a.

Od 2003. do 2006. godine radi s mlađim uzrastima kao voditelj atletske škole AK Zagreb Ulix. Trenerski razvoj nastavlja kao kondicijski i fitness trener u fitness centru Kinezis (od 2007. do 2010. godine), a od 2010. godine radi kao privatni kondicijski trener. 2013. godine postaje predsjednik Nadzornog odbora AK Svetice. U listopadu 2014. godine, s Darkom Herakom, otvara klub RUN.HR.

Najbolji osjećaj na svijetu je sloboda duha pronađena u brzini kretanja, a sloboda uma u umoru tijela nakon odličnog treninga.

Toma Šoša

Toma Šoša
Toma Šošatrener
Interes prema sportu otkriva već u osnovnoškolskim danima plivajući u klubu Mladost. U srednjoj školi, uz redovite treninge u teretani, počinje i teorijski proučavati treninge snage i kondicije. Stečeno znanje i iskustvo od 2007. primjenjuje u radu sa sportašima i rekreativcima, osmišljavajući i vodeći programe treninga. Kako bi formalizirao stečene vještine, 2012. godine upisuje studij Kondicijske pripreme na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, koji uspješno privodi kraju.

U klubu RUN.HR počinje raditi u travnju 2015. kao trener.

Rekreativno se bavi biciklizmom, košarkom i gastronomijom 🙂